…informatieavonden

Bij de bouw van een windturbinepark komt nogal wat kijken; dat geldt zeker voor een groot park als Windpark Wieringermeer. In het proces van plan tot realisatie zijn heel wat stappen te nemen en keuzes te maken. Daarbij heeft de komst van het park ook effect op de woonomgeving; dit levert vanzelfsprekend allerlei vragen op. Daarom organiseren de initiatiefnemers van het windpark regelmatig bijeenkomsten voor belangstellenden en/of omwonenden. Deze avonden worden aangekondigd via de website, nieuwsflits en lokale media.

Eerdere informatieavonden/windavonden

Bekijk hieronder de avonden die er al georganiseerd zijn.

Windavond 3 juli 2014

Op donderdagavond 3 juli bezochten zo’n vijftig geïnteresseerden de Windavond in Wieringerwerf. Deze algemene informatieavond was de derde in een reeks informatieavonden; op 24 en 26 juni werden direct omwonenden namelijk via de zogenaamde Burenavonden als eerste op de hoogte gesteld van de laatste ontwikkelingen van Windpark Wieringermeer. Na een introductie van wethouder Theo Groot werd door projectdirecteur Gerard van Oostveen het Concept Ontwerp gepresenteerd. Axel Posthumus (projectdirecteur namens Windcollectief Wieringermeer) legde vervolgens uit op welke manier de omgeving kan meeprofiteren van dit nieuwe windmolenpark. Het plan wordt momenteel nog besproken met de Omgevingsraad.

Informatiemarkt
Na de presentaties kon men de nieuwe situatie bekijken in een 3D-programma. Hiermee kregen bezoekers een indruk van de toekomstige situatie en konden ze dit vergelijken met de huidige situatie. Ook waren er geluid- en slagschaduwexperts aanwezig die extra uitleg over deze onderwerpen konden geven, en was er de mogelijkheid tot vragen stellen over de Poldermolen en de Polderprofijtregeling.

DSCF9656  

Vooral de 3D-simulatie van de toekomstige situatie van het Windpark werd druk bezocht tijdens de Windavond.

Thuis nalezen
De informatie die op deze avond werd gepresenteerd, is ook op de website beschikbaar. Via de pagina WAAR komt het windpark, kunt u het 3D-model (plus uitleg) en de kaart met het Concept Ontwerp bekijken. Via de pagina’s SlagschaduwGeluid en Polderprofijt (de Burenregeling, het Windfonds en de Poldermolen) komt u meer te weten over deze onderwerpen.

Informatieavond Bureau Energie Projecten 31 oktober 2013

Eind oktober is de vergunningprocedure van start gegaan en werd de Notitie Reikwijdte en Detailniveau ter inzage gelegd. Als onderdeel van de inspraakprocedure organiseerde het Bureau Energieprojecten op 31 oktober een inloopavond in Wieringerwerf. Zo’n 65 omwonenden en andere geïnteresseerden kwamen zich informeren over zaken als de procedure, het windenergiebeleid van de gemeente en de provincie, de locatie van het windpark, de milieueffectrapportage, geluid en slagschaduw.

Windavond 8 oktober 2013

Op dinsdagavond 8 oktober verzamelden zo’n 150 geïnteresseerden zich in Café Bij de Buren in Wieringerwerf om het laatste nieuws te horen over de ontwikkelingen rond Windpark Wieringermeer.

De avond werd geopend door Lia Franken, wethouder van de gemeente Hollands Kroon. Franken benadrukte de waarde van het project voor duurzame energie en de inwoners van Hollands Kroon: Windpark Wieringermeer draagt niet allen bij aan de doelstellingen voor windenergie, er zijn ook flinke economische voordelen voor de regio.” Projectmanager Ton van Dortmont van Nuon lichtte toe hoe dit werkt: “Het Windfonds ondersteunt lokale maatschappelijke en duurzame projecten. En we bieden hulp aan lokale bedrijven om mee te doen bij het ontwikkelen en bouwen van het windpark.”

De presentaties van de informatieavond:
Presentatie Axel Posthumus
Presentatie Hans Rijntalder
Presentatie Antoine Maartens (volgt)

Overige links:
Bericht gemeente Hollands Kroon
Bureau Energieprojecten