…DE OPEN WINDDAG

Van windmolenexcursie tot pop-up camping

Windpark Wieringermeer deed op zaterdag 18 juni mee aan de Open Winddag, een initiatief van de Nederlandse Windenergie Associatie (NWEA). De avond ervoor is er gekampeerd onder de molen, en tijdens de Open Winddagen bezochten zo’n 100 bezoekers de molens van ECN, Nuon en Bezoekboerderij Leven van de Wind. Een leuke dag waar jong en oud zich goed hebben vermaakt!

Kamperen onder een molen

De avond vóór de Open Winddag organiseerde Leven van de Wind een pop-up camping, voor wie eens wilde ervaren hoe het is om onder een windmolen te kamperen. Lekker slapen onder de windmolen, en dat werkte prima voor de gasten in vijftien tenten en caravans. Het was zeker niet windstil, dus er werd aardig productie gedraaid door de molen, maar dat had geen effect op de nachtrust onder het tentdoek: ‘Heerlijk geslapen en niks van gemerkt’, lieten Roel Moonen en Alfred Visser namens 15 campinggasten optekenen door het Noord-Hollands Dagblad. Ook de welkomstborrel, boerenBBQ, kampvuur en ontbijtservice vielen erg in de smaak.

DSC_2955 DSC_3031

De Open Winddag

Op zaterdag 18 juni waren tussen 10.00 en 16.00 uur zowel de huidige molens als de toekomstige locaties van Windpark Wieringermeer rechtstreeks te bezoeken. Zo’n 100 mensen zijn langsgekomen, en hebben bovendien gebruik gemaakt van de pendelbus die langs alle locaties reed. Het startpunt was bezoekboerderij ‘Leven van de Wind’, bij het boerenbedrijf van Huib en Jacco de Graaf. Vanaf de bezoekboerderij voerde de pendelbus langs de molens van Nuon, het testveld van ECN en een traditionele meelmolen. Bij Leven van de Wind zorgde de Windwachter voor een leuk ‘theatraal’ randprogramma door alle bezoekers gekke proefjes uit te laten voeren met wind.

IMG_4584 IMG_4607

Fotowedstrijd

Tijdens de Open Winddag zijn er veel verrassende, opvallende, creatieve en/of hilarische selfies mét een windturbine gemaakt. De leukste inzending kwam van familie Ganzinga uit Middenmeer. Zij hebben een rondvlucht in een zweefvliegtuig gewonnen.

Fotowedstrijd