…werkgelegenheid

WOm straks honderd windturbines op te bouwen, moet een hoop werk worden verricht. En daar zijn enorme investeringen mee gemoeid. Voor Windpark Wieringermeer gaat het om ongeveer 500 miljoen euro. Grofweg 70% van deze investering gaat naar de aanschaf van de windturbines. 30% zijn overige kosten, zoals funderingen, civiele werken, etc.

Lokale samenwerking

Windkracht Wieringermeer wil lokale bedrijven een goede kans geven om hun diensten aan te bieden bij de bouwwerkzaamheden. Omdat het ingewikkeld en specialistisch werk betreft, is daarvoor niet alleen een scherpe prijs, maar ook kennis over veiligheid, aanbesteden, uitvoering en kwaliteit van belang.

Bedrijvenmarkt

Op woensdagavond 26 oktober 2016 organiseerden de initiatiefnemers van Windpark Wieringermeer een bedrijvenmarkt in de Cultuurschuur te Wieringerwerf. Het doel van deze markt was ondernemers uit de regio en de initiatiefnemers met elkaar te laten kennismaken en helder te krijgen of en wat de beide partijen voor elkaar kunnen betekenen rond de bouw van het park. Diverse oproepen in de lokale media leidde tot een flink aantal deelnemers: meer dan twintig bedrijven meldden zich aan en per bedrijf waren zo’n twee tot drie afgevaardigden aanwezig. De deelnemers konden bij de diverse thematafels hun licht opsteken en vervolgens hun gegevens achterlaten, zodat de bouwers in een later stadium contact kunnen opnemen. De reacties waren positief. “Een goed initiatief, zo krijg je toch een goed beeld van wat ons bedrijf in de bouw van het park zou kunnen betekenen”, verwoordde een van de ondernemers. En: “Mooi dat wij als lokale onderneming de kans krijgen om onszelf hier te presenteren.” Een sfeerimpressie van de avond is ook in beeld en geluid terug te zien; bekijk het filmpje via deze link.